21 May 2019

Kirke Helsinge 13 t/m 20 juni 2015

Zaterdag 13 juni hebben we Blavand verlaten.. na een week goed weer te hebben gehad, spoelde het die ochtend. Guus ging me nog even snel uitlaten en vond daar op het pad bij ons huis 15 euro! Zonder metaaldetector, zo in de knip. Het plan was om via het voormalige Funpark Fyn in Aarup te rijden en wat fotos te maken van die verlaten park. Helaas.. heb bleek inmiddels een bouwput te zijn. Niet getreurd en door naar Odense, waar ik in de auto ben blijven liggen en Jos en Guus hebben geshopt, natuurlijk niet te lang, maar even de beentjes strekken en lunchen. Natuurlijk werd de bestelling in het Deens gedaan, dat bleek toch wel kicken te zijn hoor!
Daarna hup in de auto richting het sleuteladres op Sjaelland, we reden steeds verder the middele of nowhere in en ons huis  https://www.dansk.nl/vakantiehuizen/denemarken/kirke-helsinge-strand/24976/ bleek echt ver weg te zijn.. Even een domper na Blavand met het prachtige strand, maar hier wel uitzicht op de Grote Beltbrug, das ook wat waard. s Avonds via marinetraffic kijken welke veer- en cruiseboten er langs varen. Wel op een afstand natuurlijk, maar toch geinig om je " eigen boot", de Stena Germanica weer te zien. Zondag hebben we als te doen gebruikelijk kalm aangedaan maar maandag was ik jarig... dus naar Kopenhagen! Eigenlijk had ik een offday, maar gelukkig was het niet zo warm en via de Langelinie, waar Guus de creditcard liet wapperen, naar de Zeemeermin. Er waren dit keer veel Nederlanders, aangezien de Rotterdam aangemeerd was, uitkijken dus wat je zegt.. Lekker lunchen op de Nyhavn en in de binnenstad scoorde Guus nog haar allerfavorietste botervloot bij Illums Bolighus http://www.illumsbolighus.dk/, haar dag kon niet meer stuk.

Dinsdag gingen we naar Faxe, daar waren Pam en Mark op vakantie en we gingen de fotos voor hun trouwkaart maken. Ook Rene en Trudy waren aanwezig, de ouders van Pam. Het werd een erg gezellige dag en ook de zon brak nog even door. We sloten de dag af met een bbq.

Woensdag was het weer minder, veel minder! We hadden regen, we hadden storm. Toch maar op pad en het winkelcentrum Dianalund waarvan prachtige advertenties in de folder stonden, viel enorm tegen. Daarentegen was Soro wel een leuk stadje, maar erg klein en was de Genbrug opeens verdwenen. Op de terugweg sushi gehaald in Kalundborg waar een alleraardigst vrouwtje ons hielp. De bakken met sushi stonden klaar we mochten er zelf beide 16 stuks uithalen. Jummie jummie dat zag er goed uit voor die avond.


No comments:

Kirke Helsinge 13 t/m 20 juni 2015

Zaterdag 13 juni hebben we Blavand verlaten.. na een week goed weer te hebben gehad, spoelde het die ochtend. Guus ging me nog even snel uit...