20 June 2014

Blije beardie in Blavand 14 tm 21 juni 2014

Onze week vakantie in Blavand zit er bijna op. Morgen gaan we verkassen naar Oster Hurup, een huisje waar we twee jaar terug ook een fijne tijd hebben gehad. Maar eerst even een klein bericht uit Blavand.
Al in de verte zagen we ons huis http://www.sologstrand.nl/vakantiehuizen/west-jutland/blaavand/vakantiehuis-6persoon-26-3156.htm boven de rest uitsteken, mooi gelegen tussen de weilanden met paarden. De zon scheen en 150 passen van het strand was natuurlijk wel top. Iedere dag waren we op het strand te vinden. Jos een beetje schatgraven, Guus en ik aan de wandel, schelpen zoeken, zeewind opsnuiven. We vermaakten ons hier wel.
Ik kon niet over het hek van het balkon heen kijken (balkon... 48m2) maar daar was snel iets op gevonden. Via de ligbedden waarop ik kon gaan zitten of staan kon ik alles zien. Goed geregeld.
Via de duinen bezochten we de bunkers en de vuurtoren of brachten we een bezoekje aan Varde waar Guus kon shoppen. En natuurlijk ook naar de Mennesket ved Havn, 9 meter hoge witte beelden in de haven.
We kregen er geen genoeg van, dus s' avonds ook nog maar weer naar het strand. Inmiddels was het mooie weer wat afgenomen en begon het hard te waaien, ook dit hield ons niet tegen om er op uit te gaan. Lekker naar buiten, bek in de wind en snuiven!  Af en toe kregen we in onze tuin bezoek van een ree.. mooi beestje, heel rustig, niet angstig liep hij dan te grazen. Pizzaatje halen of een softijs eten (flodder, ijs, flodder.. jummmmmm) en natuurlijk heb ik hier wederom mijn verjaardag gevierd, deze traditie mogen ze van mij in ere houden...
Onze laatste uurtjes zijn hier nu ingegaan...jammer.. maar we komen hier vast weer!

No comments:

Kirke Helsinge 13 t/m 20 juni 2015

Zaterdag 13 juni hebben we Blavand verlaten.. na een week goed weer te hebben gehad, spoelde het die ochtend. Guus ging me nog even snel uit...