21 June 2011

De laatste dagen...

En dan breekt de laatste dag aan. Nog even naar het strand, doorwandelen tot de blauwe vlag, wind door mijn haar en daarna naar Gilleleje haven. Guus had bij Choff nog wat leuke dingen voor thuis gezien dus er maar op af. De mevrouw wist zich nog te herinneren dat ze de vorige week ook was geweest en rode windlichten had gekocht. Guus vertelde haar dat Jos meer van de rood is en zij meer van de aqua en dat Jos thuis een klein hoekje heeft waar hij af en toe zijn rode spulletjes mag neerzetten. Dikke lol natuurlijk want het was puur gein. Daarna nog es een keertje zwemmen.

Jos en ik kregen permissie om buiten te blijven en iets voor ons zelf te doen,we hoefden niet te helpen met inpakken en schoonmaken. In anderhalf uur zaten onze spullen in de tassen en was het huisje schoon en konden we gaan eten! Je mag raden... in " onze haven" visje!!! Heb gezellig onder tafel gelegen en natuurlijk heel veel visjes meegepikt, jummie.. wat een vakantie.
Natuurlijk savonds nog even lekker naar het strand, de laatste keer nog even extra genieten!

Voor zaterdag hadden we de boot van 11.15 uur gereserveerd, zodat we om een 9 uur vanaf ons huisje konden vertrekken. Bij nader inzien wilden we toch vroeger en hadden Jos en Guus besloten om om 6 uur op te staan en om 7 uur de deur te sluiten. s Morgens hoorde ik in alle vroegte al gefluister op de slaapkamer dat ze wakker waren en "zullen we"? Huuuh, waar ging dit over? Maar opeens stonden ze beide om 4.50 uur naast het bed en een en al activiteit.Ik ben maar naar buiten gelopen en op het terras weer ingestort om verder te slapen. Maar dat bleek niet de bedoeling, ik werd uitgelaten aan het strand, maar Guus en ik waren nog niet de eersten. Er stond al een vader met zijn zoontje te vissen op de steiger en in de verte zagen we een cruiseschip richting Kopenhagen gaan met een prachtige zonsopkomst.

Om kwart voor 6 zaten we in de auto en op weg naar Rodby waar we de boot van 7.45, Deutschland van Scandlines, konden pakken, zo dat ging allemaal gesmeerd. Honden mogen op de boot op het dek komen, maar ik blijf liever in de auto liggen, veel relaxter op mijn eigen plek. Wat vooral opviel was dat er tussen de autos veel meer ruimte zit dan op de boot naar Ameland.

Weer op het vaste land hebben we een eind gereden en onderweg even de benen gestrekt en plaspauzes gehouden. Thuis gekomen stond Arend ons al op te wachten, hij had op de poezen gepast en het was verbazingwekkend, Google wilde in zijn armen liggen en liet zich helemaal door hem knuffelen. Iets wat ze normaal nooit wil. Heel erg lief om te zien.

Het was een topvakantie, prachtig weer en een mooie omgeving!

1 comment:

JaartalOnline said...

goei fotookes met dien ondergaande zon-toestandjes!

Kirke Helsinge 13 t/m 20 juni 2015

Zaterdag 13 juni hebben we Blavand verlaten.. na een week goed weer te hebben gehad, spoelde het die ochtend. Guus ging me nog even snel uit...