21 June 2011

Louisiana Museum en Zweden
En dan gaat het allemaal opeens heel snel zo'n laatste week. Doordat het maandag de 2e Pinksterdag was en zijn we naar het Louisiana museum gegaan. Prachtig museum op een even prachtige plek, zo aan het water Leuke dingen gezien, maar ook genoeg waarvan je zeg, moet dat nou? Verder veel maquettes van bouwprojecten en zelfs die van Intellhotel in Zaandam (hadden we net met Jaap en Tineke over gesproken) en allerlei ingerichte huisjes over manieren van wonen. We zijn nog naar Helsingor doorgereden om te kijken hoe de boot naar Zweden zou gaan, leuke winkeltjes bekeken en sushi gehaald.
Jos had zijn HardRock cafe Berlin aan en de dame van de sushi vond dit blijkbaar erg interessant, of het shirt, of hem, dat is ons nog onduidelijk, maar bij het sushi halen kwam ze helemaal achter de toonbank vandaan en kregen we de allerbeste wensen voor een fijne tijd in Denemarken.

Dinsdag zouden we dus naar Zweden en we hadden nog geen definitief plan. Of vanaf Helsingborg afzakken naar Malmo, of hogerop kijken. Het werd het laatste. Bij de plaatselijk Touristburo pakten we het plan om naar Markaryd te gaan en een elandenpark te bezoeken. Onze vriend Dave had een paar maanden in Markaryd gewoond, maar was toch weer terug naar Kloosterburen (of all places) gegaan omdat de Zweedse winters wel erg koud waren. Maar goed, dit terzijde. Jos en Guus kochten nog een leuk Zweeds dienblad in de veronderstelling dat deze 1,95 kostte en we gingen op pad. Het was gelijk een heel ander landschap en na een 45 minuten kwamen we aan bij het park. Snel betalen en naar binnen. Even zoeken en ja hoor, daar zagen we de eerste! Moije wat waren die beesten groot! Na een tijdje liep er eentje vlak langs de auto en ik voelde me nogal bedreigt, dus blaffen heb de hele auto doen schudden. Daarna vond ik het spul prima en heb ze laten gaan. Op een gegeven moment dachten Jos en Guus dat er een opgestopte eland stond, we reden langzaam door en we stonden er bijna onder, opeens bewoog ze haar oren, het was een echte!!! Zo dichtbij en ze stond helemaal als versteend stil, gaaaaaf!
Tijdens een extra rondje door het park stond een moeder met haar jongen, zulke lieve schattige snuitjes. We hadden het raam open, dit kon en mocht daar ook gewoon, maar moedereland was erg nieuwsgierig, heel langzaam kwam ze op Guus af, die steeds verder in de stoel wegkroop en maar wat krijste over: Jos ik ben bang, ik ben bang Jos!!! Jos lag natuurlijk in een deuk en zag geen gevaar, moedereland stak haar kop naar binnen, snoof es een keer en draaide zich om.. wat een mooi beest!

Nadat we uitge-eland waren zijn we een elandworst gaan eten. Ze schijnen daar in overvloed te zijn, net als we hier koeien en varkens hebben, alleen dan niet op een boerderij maar in het wild. En wat denk je? Komt er een NL Saab de parkeerplaats oprijden en zet de cabrio naast onze Saab. Jongen stapt uit en als Saabmannetjes onder elkaar tegen Jos: jah ik zag een NL Saab en denk: zet um er naast.. hahaha. Bleken ze beiden op het Saabforum te zitten, wat wordt de wereld klein met internet.

No comments:

Kirke Helsinge 13 t/m 20 juni 2015

Zaterdag 13 juni hebben we Blavand verlaten.. na een week goed weer te hebben gehad, spoelde het die ochtend. Guus ging me nog even snel uit...