14 June 2013

Dag 2 & 3 naar Stevns Klint en Koge

Zondag 9 juni 

Guus en ik zijn al vroeg uit de veren, te nieuwsgierig naar het strand en of daar nog iets te beleven valt. Nou.. nee, niet echt, maar we lopen wel een heel eind langs de kust. Er ligt veel opgedroogde zeewier (stinky stanky) en het is vrij smal. S’ Middags gaan we er op uit om te kijken wat er aan de andere kant van het water te zien is. We rijden een eindje en komen dan uit bij Stevns Klint, hier staat op een klif van 41 meter een heel oud kerkje waarvan al een gedeelte is weggeslagen door de zee. We kijken even binnen waar de vloer door alle voetstappen al helemaal is weggesleten. Vanuit daar gaan we verder naar de vuurtoren, ja precies… die we s avonds als hij aan is kunnen zien vanuit ons huis. Jos en Guus besluiten nog even workoutje te doen en gaan naar boven, ik wacht wijselijk in de auto. Daarn nog doorgereden naar Koge waar we een strandje vonden en ik lekker heb gezwommen. Raar beeld eigenlijk, tussen de industrie en de geur van rubber lagen er mensen op het strand. Terug bij de auto rijden we nog wat rond en ontdekken we een sushi tent… dat zou het eten voor die avond worden… Jummie..! (De fotos van het kerkje houden jullie tegoed)

Maandag, 10 juni

Maar een dagje rustig aan, het is net als gisteren, weer rond de 25 graden. We hebben wat gelezen in de tuin, gelopen op het strand en verder… niets.. het is immers vakantie. Snel de booschappen gehaald en een strand in het dorp gezocht. Het dorp ligt overigens 8km bij ons vandaan, dus het is altijd even een stukje rijden, maar dat is geen probleem, ons huisje en uitzicht maken een heleboel goed. sAvonds gaan Guus en ik nog even naar beneden om een paar fotos van de ondergaande zon te maken.. Tjonge.. dit is genieten!



















No comments:

Kirke Helsinge 13 t/m 20 juni 2015

Zaterdag 13 juni hebben we Blavand verlaten.. na een week goed weer te hebben gehad, spoelde het die ochtend. Guus ging me nog even snel uit...