01 April 2015

New York, zondag 22 maart 2015

Vandaag zijn we van plan om met onze tickets een bezoek te brengen aan het Museum of the City New York. Het museum is in de Upper East en wij verblijven Upper West, dus aan de ander kant van het Central Park en we besluiten na de metro te voet door te steken via Central Park. Voorwaarde voor de toegang van het museum is wel dat we hier voor 11.45 uur binnen moeten zijn, aangezien onze tickets 48 uur geldig waren en dus bijna verlopen.

Op tijd voor het ontbijt bij Fika, een Zweeds restaurantje waar we yoghurt met honing en noten en een chocolade croissantje, thee en koffie a $26 verorberen. Daarna hup de metro in, maar daar gaat het mis. De metro stopt niet bij 103th maar rijdt door naar 168th vlakbij The Bronx, waar we eerst nog moeten overstappen in een andere metro.  Vervolgens de metro terug naar 103th. De  tijd loopt door en inmiddels zijn we te laat. Daarom doen we rustig aan in Central Park en komen uit op de Museum Mile vlakbij het museum. De dame aan de kassa heeft geen moeite met de verlopen tijd en we krijgen toegangskaarten.

Het is een leuke expositie maar na een uur zijn we uitgekeken en besluiten door te lopen naar het Guggenheim museum http://www.guggenheim.org/ op 96th street. Een klein stukje wandelen, maar we hebben beide het gevoel dat we ons vooruit moeten slepen. Bij het museum aangekomen beginnen we bovenin en lopen langzaam aan naar beneden in een rondje. Onderweg een toiletstop, want niet erg gemakkelijk is. De toiletten zijn allemaal op dezelfde plek gebouwd met een grote ronde paal voor het toilet, zitten is niet echt handig. De expositie met vaste werken is erg mooi, Renoir, Picasso, Van Gogh, en Kandinsky. De lopende expositie van On Kawara werkte ons op de lachspieren. Kranten in een doos en twee personen noemen verschillende data op. Het gebouw is echt prachtig en ik ben ook blij hieraan een bezoek te hebben gebracht.

Buiten kijken we nog even rond en lopen verder naar het MoMA maar deze is nog een uurtje geopend en we nemen de metro naar B&H, de grootste fotozaak ter wereld. DAT hebben we geweten ! Mega is dan ook méga. Wat een keus en wat een klanten. Het personeel is merendeels Joods. Dikke bebaarde mannen in overhemd met een keppeltje op het achterhoofd. Na maximaal 10 minuten rond te hebben gekeken besluiten we om verder te gaan en terug te keren naar het hotel. Morgen gaan we immers naar huis en even iets meer rust nemen is niet verkeerd. Terug naar het hotel scoor ik bijkant nog een tasje van Nine West bij Marshalls, onze overburen. We zijn om 18 uur weer terug op onze kamer en besluiten alleen nog een pizzapunt te gaan eten bij Europan en daarna onder de wol. We slapen als rozen.

No comments:

Kirke Helsinge 13 t/m 20 juni 2015

Zaterdag 13 juni hebben we Blavand verlaten.. na een week goed weer te hebben gehad, spoelde het die ochtend. Guus ging me nog even snel uit...